Erken Rezervasyon Avantajları

Erken Rezervasyon Avantajları

Erken rezervasyon nedir? Erken rezervasyon hakkında bilmeniz gereken her şey!

 

Yaz Tatili için erken rezervasyon nedir?

Erken rezervasyon; nisan – ekim ayları arasında düşündüğünüz bir tatili, aylar öncesinden ekonomik bir şekilde planlayıp satın almanızı sağlayan bir sistemdir. Erken rezervasyon sayesinde; sezonda “lüks” olarak tanımlayabileceğiniz birçok ürün ve hizmeti indirimli fiyatlarla satın alabilir ve cazip ödeme imkânlarından faydalanabilirsiniz.

 

Erken rezervasyon kampanyaları ne zaman başlar ve ne zaman biter?

Aylık dönemler halinde düzenlenen erken rezervasyon kampanyalarının ilki kasım – aralık aylarında başlar ve yaz sezonunun başlamasına yakın tarihlerde sona erer. Erken rezervasyonun ilk dönemi, özellikle “En uygun tatil için erken rezervasyonu ne zaman yapmalıyım?” diye soranlar için büyük önem taşır. Çünkü bu dönemde satın alacağınız tatil, erken rezervasyon sürecinde faydalanabileceğiniz en yüksek indirim oranlarıyla size sunulur. İlerleyen dönemlerde ise bu indirim oranları kademeli olarak azalabilir.

 

Erken rezervasyon otelleri nasıl bu kadar ekonomik oluyor?

Erken rezervasyon fırsatlarıyla tatil satın almanın en keyifli yanlarından biri de Antalya, Marmaris, Bodrum ve Çeşme gibi Türkiye'nin en popüler yazlık beldelerinde yer alan en lüks otellerine cazip fiyatlarla rezervasyon yaptırmak oluyor. Peki, erken rezervasyon döneminde bu oteller nasıl bu kadar ekonomik olabiliyor? Çünkü bu dönemlerde oteller henüz doluluk oranına ulaşmadığı için müşterilerine başlangıç fiyatlarını uyguluyor. İlerleyen dönemlerde otellerde satış gerçekleştikçe talebin artmasıyla birlikte indirim oranları da azalabiliyor.

 

Erken rezervasyon yaptırmanın avantajları nelerdir?

Tüm dünyada hesaplı tatil için tercih edilen erken rezervasyon yöntemi sayesinde;
- Bütçenizi ve zamanınızı en ekonomik şekilde planlarsınız.
- Sezonda yükselen fiyatlardan etkilenmezsiniz.
- Son dakika tatil planlarının aksine, konaklama ve ulaşımda yer bulamama sıkıntısı yaşamazsınız.
- Aynı ücreti ödeyerek daha iyi bir otelde konaklayabilirsiniz.
- Farklı konaklama seçenekleri sunan erken rezervasyon otelleri sayesinde dilediğiniz konsepte uygun tatil planı yapabilirsiniz. 

 

Erken rezervasyon yaptırmadan önce nelere dikkat etmek gerekir?

Nasıl bir tatil istiyorsunuz? Sizin için en uygun ay hangisi? Konaklayacağınız otelde olmazsa olmazlarınız neler? Erken rezervasyon yaptırmadan önce bu soruların cevaplarını net vermeniz ve bu cevaplar eşliğinde tatil planınızın ana hatlarını belirlemeniz yerinde olacaktır. Örneğin; çocuklu bir aile iseniz seçeceğiniz otelde çocuklara yönelik hizmet ve etkinliklere yer verilmesine özellikle dikkat etmenizi öneririz. Böylelikle tatil boyunca çocuğunuzun keyfi yerinde olacağından siz de kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Öte yandan; eğer balayı tatili planlıyorsanız, tercihinizi balayı konsepti sunan otellerden yana kullanmanızı öneririz. Her ayrıntının sizin için düşünüldüğü böyle bir otelde riske girmeden keyifli bir balayı geçirebilirsiniz.

 

Erken rezervasyon için hangi firmayı tercih etmelisiniz?

Hesaplı bir tatil olmasını isterken aynı zamanda hayalinizdeki gibi de bir tatil yaşamak istiyorsanız erken rezervasyonunuzu güvenilir bir turizm firması aracılığıyla yapmanızı öneririz. Erken rezervasyon konusunda deneyimli ve dilediğiniz an kolayca ulaşabileceğiniz bir firma seçimi bu anlamda oldukça önemli… Çünkü tatilinizle ilgili her konuda sizi eksiksiz bilgilendirebilecek, rezervasyon iptali gibi bir durumda ise işleminizi sorunsuz gerçekleştirebilecek bir firma, beklediğiniz güveni verebilir. Kurulduğu günden bu yana yüzlerce seçenek ve birbirinden cazip fırsatlarla hayalinizdeki tatili sizinle planlayan TAMİTUR, güvenebileceğiniz profesyonel bir adres… TAMİTUR ’un erken rezervasyon indirimlerine ek olarak kredi kartına 12 aya varan taksit ve tatilinize 72 saat kalaya kadar koşulsuz iptal hakkı imkânı ile keyifli bir tatil hayal değil.

 

10 Adımda Erken Rezervasyon Nasıl Yapılır

 

1. Tatil tarihlerinizi belirleyin

Erken rezervasyonun mümkün olduğunca erken yapılması, tatil için ödenecek tutarın da daha az olmasını sağlıyor. Ayrıca, indirim oranları, ilk erken rezervasyon dönemlerinde en yüksek oranlardayken sonrasında giderek düşüyor. Ayrıca olası yer bulamama durumlarının önüne geçmek için de erken karar verin. “6 ay önceden ne zaman izin alabileceğimi nereden bileceğim?” türü mazeretleri bir kenara bırakın. Her yıl aşağı yukarı belirlenmiş tatil zaman dilimleri var şirketler için. Bu tarihler için önceden şirketinize yazılı başvuruda bulunun ve belirtilen tarihlerde izne çakacağınızı aylar önceden söyleyin. Böylece herkes aylarca önceden sizin o tarihte olmayacağınızı not etmiş olur.

 

2. Tatile gideceğiniz bölgeyi seçin

Öncelikle tatile gideceğiniz bölgeye karar verin. Eğer yoğun bir çalışma yılı sonrasında iyi bir dinlenme ve tatil düşünüyorsanız ona göre destinasyon seçin. Erken rezervasyon genel itibariyle Ege ve Akdeniz bölgesindeki tatil otellerini kapsamaktadır.

 

3. Tatile gideceğiniz oteli araştırın

Erken rezervasyon sayfalarında listelenen otelleri dikkatlice inceleyin. Sadece o sayfalardaki bilgi ile yetinmeyin. Oteller hakkındaki en geniş bilgi kaynak otel arama sitelerine göz atın. Otelin özelliklerini otel arama sitelerinde inceleyin, otelin olduğu kullanıcı deneyim puanlarına bakın, 8 ve üzerine odaklanın, müşteri yorumlarını mutlaka okuyun.

 

4. Tatile gideceğiniz oteli seçin

Erken rezervasyon otelleri daha çok Ege ve Akdeniz kıyılarında yer alıyor. Tatil rotanızı seçerken bazen destinasyon tercihini yaptıktan sonra otel tercihi yapın; yahut eğer beğendiğiniz niteliklere ve uygun fiyata sahip bir otel bulduğunuzda tercihiniz otel öncelikli olarak kullanın.

 

5. Erken rezervasyon firmasını seçin

Otele karar verdikten sonra, tatil siteleri arasında otele en uygun fiyatı veren firmayı bulun. Ülkemizde son 10 yıldır seyahat firmalarını pek çoğu kurumsal kimliğiyle müşterilerine güven veriyor artık. Her biri yılda milyonlarca misafirini gerek yurtiçi erken rezervasyon otellerinde gerekse yurtdışı turlarda ağırlıyor.

 

6. İptal ücreti alıp almadıklarını sorun

Seçtiğiniz firmanın sayfasından rezervasyonun iptali durumunda ücret alıp almadıklarını araştırın, emin olamadığınızda iletişim sayfasında verilen telefon numaralarından firmayı arayım aklınıza takılanları sorun. Bu uygulama ile tatilinizin başlamasından 72 saat öncesine kadar rezervasyonlarınızı iptal etme fırsatına sahip oluyorsunuz. Böylece aylar sonrasında öngöremeyeceğiniz durumlara karşı tatil için ödediğiniz bedeli riske etmeden, erken rezervasyon tatil fırsatlarından yararlanabiliyorsunuz.

 

7. Garanti fiyat uygulamaları

Erken rezervasyon döneminde, farklı acentelerin aynı oteli farklı fiyatlara sattığı görülebiliyor. Bunun nedeni tur firmalarının otelden garanti oda anlaşması yapmış olmasından kaynaklanıyor. Firma otelden odaları garanti satacak şekilde alıyor ve ona göre de komisyon değerini yükselterek odalarını satmak için fiyatlarda indirim yapıyor.

 

8. Erken rezervasyon yapın

Erken rezervasyon ile tatil döneminde, yüzde 50’e varan indirimler ve peşin fiyatına 12 taksit seçenekleri ile tüm tatil bölgelerinde, yüzlerce otel yelpazesinden birini seçebiliyorsunuz, daha ne olsun! Araştırmalarınızın ışığında internetten veya telefonla arayarak bir seyahat acentasından rezervasyonunuzu yapın.

 

9. Erken rezervasyon sigortası yaptırın

Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanan herkes muhakkak, erken rezervasyon sigortası yaptırmalı. Erken rezervasyon güvence paketi satın almanız durumunda tatiliniz son 72 saate kadar sigorta altına alınıyor ve herhangi bir nedenle tatilinizi iptal etmeniz durumunda koşulsuz ücret iade hakkı sunuluyor. Eğer erken rezervasyon güvence paketi almayıp da belirtilen tarihte gitmezseniz ücret iadesi yapılmıyor.

 

10. Tatilin keyfini çıkarın

Zamanında karar vermeli, resmi tatil ve izin dönemlerini önceden ayarlamalı ve harekete geçmeli. O zaman biz de kendi ülkemizin nadide otellerinde, uygun fiyata tatil yapma şansını yakalamış oluruz. En iyi tatili, en uygun şartlarda ve en doğru zamanda deneyimlemek için erken rezervasyon sistemi fırsatlarından yararlanmak gerekiyor. Erken rezervasyon sistemine dâhil olan lüks veya uygun fiyatlı otellere göz gezdirmek için pek çok web sitesi çok sayıda alternatif sunuyor.

 

 

 

Etiketler: erken rezervasyon, yaz tatili,
Mart 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı